Solnedgångar, solnedgångar överallt

Uppdaterad 23 september, 2016

Sommaren har äntligen kommit hit. Det är inte längre förenat med livsfara att bege sig utanför huset utan vinterjackan och framförallt är det ljust länge på kvällen. Håll i er dock för vi vet alla att det inte varar för evigt, varje dag efter sommarsolståndet är kortare än dess föregångare och snart sitter vi återigen i vårt svenska vintermörker och längtar till sommarens glassar och sand i objektiven.

Här kommer därför ytterligare en solnedgång från Kofsa Nabbe. Själva fotoplatsen är misstänkt lik de tidigare men det skiljer faktiskt ett par meter i verkligheten. Detta är taget så långt ut jag kunde komma mot havet utan risk för att falla i.

De tre små pinnarna i bakgrunden är inte pinnar utan stora ståtliga vindkraftverk. Dessa vindkraftverk håller hus ute på Gunnön, ni som känner till den Blekingska geografin vet förmodligen precis vad och var jag menar. För ni som inte är det bifogar jag följande karta.

Om själva fotot är inte så mycket att säga. Tagen strax innan solnedgången. 5 exponeringar med 2 EV mellan varje. Redigerad i Lightroom och Photoshop CC 2015.

Yet another Kofsa Nabbe Sunset

Den sedvanliga kartan kommer här. Som vanligt kan man klicka på bilderna för att ta sig vidare till min Flickr där ni kan beskåda många fler av mina bilder. Trycker ni på kartan kommer en större version upp där ni lättare kan lokalisera er.

Dela:

Tack för att du kommenterar!