Solnedgång vid Östra Piren och Mandala

Uppdaterad 20 januari, 2017

Så här bara någon dag innan nyårsafton har frosten lagt sig på marken och det ser ut som att den är här för att stanna. Någon snö kan man nog inte säga att det är men det är någorlunda vitt och jag får någorlunda julkänslor. En vecka för sent.

Snö är inte alltid helt lätt att fotografera, om man inte ser till att vitbalansen sitter som den ska och att man inte rädd för att öka på exponerinskompensationen ett steg så är det lätt hänt att snön blir allt annat än vit.

Speciellt när man kör igenom bilderna i diverse olika HDR och/eller tonmappningsprogram. Det problemet slapp jag den här kvällen då snön som fallit under dagen inte låg kvar särskilt länge.

Efter det sedvanliga varvet runt Väggahamnen parkerade jag till sist vid Näsviken och den lilla parken vid skulpturen Mandala alldeles intill BTH vid Östra Piren i Karlshamn.

Här fick jag sällskap av allt från fåglar till Karlshamnsbor så jag behövde inte känna mig speciellt ensam i vinterkylan där jag stod med min kamera och mitt stativ i ett försök att föreviga ett stycke konst.

Klicka gärna på bilden för att få se den i en större version.

Bilden föreställande Mandala består av två olika exponeringar. En där himlen exponerades rätt och en där förgrunden och skultpuren exponerades rätt. Dessa blandades sedan ihop manuellt med hjälp av luminansmasker för att få till den färdiga bilden.

Skulpturen Mandala vid Östra Piren Karlshamn - Ludwig Sörmlind

  • Canon EOS 700D
  • 1/4 sek (basexponering, 2 exponeringar)
  • f/13.0
  • 10 mm
  • ISO 100
  • Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM

Mandala står stolt och blickar ut över Östersjön alldeles intill Östra Piren i vackra Karlshamn. Titta på kartan för att se den exakta positionen.

Dela:

Tack för att du kommenterar!