Uppdaterad utrustning och panoramabilder

Uppdaterad 23 september, 2016

En av mina stora karaktärsmissar är, enligt Malin i alla fall, att jag i vissa fall är väldigt seg och långdragen. Om vi får för oss att införskaffa något vars förpackning innehåller en bruksanvisning ser jag nästan mer fram emot att bläddra i den än att bygga ihop själva hyllan eller vad det nu kan vara.

Malin däremot sliter mer än gärna upp lådor och försöker gissa sig till hur saker och ting ska sitta ihop. Blir det några delar över spelar det ingen roll, de var nog bara onödiga ändå.

Ska jag köpa något så gillar jag att göra efterforskningar. Många och långa efterforskningar. Detta i sin tur har gjort att jag inte uppdaterat min dator på ganska många år. I takt med att bilderna växer i megapixelstorlek och redigeringsprogrammen kräver mer och mer av datorerna blev det till sist ohållbart. Att försöka bygga ihop ett 10,000 pixlar stort panorama kunde ta 10 minuter bara för att komma in i Photoshop. Samtidigt sitter jag och väntar på att göra en så bra deal som möjligt.


Efter ett tag insåg jag att om man ska vänta på nästa stora grej, eller till någon beståndsdel ska halka ner lite i pris eller nästa generations processor ska dyka upp så blir det aldrig av med någonting. Jag tog därför inför jublande åskådare tag i saken och införskaffade mig en riktigt dator. Specifikationer kan fås om man är verkligt intresserad – är man inte det så kan man glatt läsa vidare.

Hur som helst, efter att ha råkat beställa hela ekipaget till en butik i Göteborg så dök den så äntligen upp och ett par dagar senare är program och annat installerat, skärmar är kalibrerade och ett par tunga filer är provredigerade.

Panoramat i inlägget är från Boön som många andra bilder i bloggen och jag har försökt redigera det ett par gånger innan men helt enkelt gett upp då det hela tagit så lång tid att jag hade kunnat ta anställning på Konsum nere på byn, inventera bröddisken tre gånger och säga upp mig innan Photoshop ens laddat in bilderna. Nu gick det hela på 3-4 minuter från början till slut.

Sternö Boön December

Fotot är taget på stativ vid båtuppställningsplatsen strax innan den lilla gångbron ut mot Boön. En mysig liten plats där man lätt kan slå ihjäl ett par timmar en söndagseftermiddag. 30 sekunders slutartid och skymning gjorde att fotot är något ljusare i den högra änden. När jag väl hunnit längst bort till vänster hade den lilla solen som behagat sig fram mellan molnen nästan helt försvunnit.

Dela:

Tack för att du kommenterar!