Nattfotografering i Karlshamn

Uppdaterad 23 september, 2016

Karlshamn Hamn

Då regnet har öst ner i princip hela veckan har fototillfällena varit få och det har varit lång tid mellan dom. När molntäcket sprack upp för ett ögonblick under lördagen passade jag på att ladda batterierna i kameran och for ut på en liten fotorunda tillsammans med den eviga följeslagaren Malin.

Istället för att fara runt på de gamla vanliga platserna hittade vi både en och två nya platser att utforska under någon framtida fototur, det hade kunnat bli fler men väldigt många och stora nedfallna träd spärrade helt vår framfart på den lilla skogsvägen någonstans mellan Svängsta och Olofström.

Efter mycket om och men lyckades jag vända bilen och for tillbaka till välkända marker. Regnet hängde och dallrade i luften och tycks ha skrämt bort de flesta från gatorna. En och annan överförfriskad typ hittade vi i någon krogkö någonstans men utöver det var det inte mycket liv ute.

Efter något varv runt staden hittade vi ett par fartyg hittade vi förtöjda längs AAK’s kaj. Lister och Listervik. HDR-fotot består av 5 exponeringar. Klicka på fotot för att komma till min Flickr för mer information om just detta foto alternativt bläddra runt bland mina andra alster.

Om du känner dig nyfiken på HDR-biten och vill testa själv men du har ingen aning om vad för slags program man ska använda och hur man egentligen ska göra kan du läsa mer i min HDR Guide.

Dela:

Tack för att du kommenterar!