Lär dig HDR foto – Svensk Guide i 3 delar

Uppdaterad 23 september, 2016

När jag för många år sedan fick syn på min första HDR-bild på nätet var det något som jag aldrig hade sett tidigare. Efter mycket sökande på nätet hittade jag ett par kortfattade guider på engelska. De flesta guider var korta punktlistor utan förklarande bilder, andra var fyllda av fikonspråk som var i det närmaste obegripliga för en glad amatör.

HDR Guide Final

På förekommen anledning har jag därför skrivit en guide på svenska uppdelad på tre delar. Allt från fototillfället till färdig bild. Guiden hålls uppdaterad i takt med att programvaror och fototeknik uppdateras.

Varför en guide?

Guiden börjar med att visa inställningarna i kameran och slutar med de sista finjusteringarna i Photoshop. Bilden ovan är den bilden som används och ni får till och med chansen att ladda ner dels RAW-filerna jag använer i guiden och dels den färdiga PSD-filen komplett med lager och hela paketet.

Vidare finner ni både länkar och information om exakt vilka program jag använder. Som en bonus finner ni även en lista på program som är helt gratis – japp, de kostar inte en krona.

Tryck på länken nedan för att komma till guiden!

HDR Guide på Svenska i 3 delar.

Jag hoppas att ni kommer tycka att HDR är lika roligt som jag, om inte annat så får ni se hur det går till på riktigt.

Tack för att du delar!

Tack för att du kommenterar!