11 HDR-foton från Kalmar Slott

Uppdaterad 23 september, 2016

Min fru har under flera år tjatat och velat åka till Kalmar Slott. Resterande familjemedlemmar har varit ganska så avvaktande och försökt förtränga hennes eviga frågor om när vi ska åka. Idag gick det inte längre att stå emot henne.

Vi packade in oss i bil med matsäck och hela köret och for iväg. Resan till Kalmar bjöd inte på några större överraskningar och helt plötsligt rullade vi in i Kalmar och slottets mäktiga fasad tornade upp sig högre och högre upp mot himlen ju närmare vi kom.

Kalmar Slott

Ett par varv runt kvarteret senare var en pakeringsplats säkrad och vi tog oss så sakteliga fram till gångbron som leder fram till slottet. Väl där inne gick kameran varm och ett hundratal bilder ligger nu och väntar på redigering. Inte alla kommer hamna här i bloggen, om du är nyfiken och vill se mer – håll koll på min Flickr där det mesta som jag fotar hamnar i slutändan.

Guldkornen hamnar sedan på 500px. Har du inte hört talas om varken Flickr eller 500px tidigare rekommenderar jag varmt ett besök på bägge sajterna. Inspiration i mängder utlovas!

Här nedan kommer ett urval av alla bilder i ett galleri, klicka på bilderna för att se bilden hos Flickr.

Det här var som sagt en ny upplevelse, jag förmodar att jag kommer åka dit fler gånger men då får stativet följa med in i slottet.

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Kalmar Slott

Är du nyfiken på det här med HDR och inte riktigt vet hur du ska göra för att ta liknande bilder? Titta in på min HDR-guide i 3 lättbegripliga steg. Från fototillfälle till färdig redigerad bild.

Har du själv varit här och har tagit egna bilder? Lämna gärna en kommentar med en länk till din egen blogg.

Tack för att du delar!

3 svar på “11 HDR-foton från Kalmar Slott”

    1. Tack!

      Det var första gången för mig men jag kommer förmodligen åka dit många fler gånger. Turligt nog ligger inte Kalmar så otroligt långt från mig så det hela går att lösa över dagen. :)

Tack för att du kommenterar!