Julklappstips 2014

Uppdaterad 23 september, 2016

Det årliga julfirandet står för dörren och vad passar bättre än ett par snabba julklappstips? Det är än så länge gott om tid att skaffa julklappar men som alla som har en förkärlek till att prokrastinera känner till tar den tiden slut både fort och nästan obemärkt.

Läs vidare för att se var jag lyckades med konststycket att vinna tillbaka hela min julklappsorder. Jag hade länge ridigt snålskjuts på Malins julklappar och helt enkelt skrivit dit mitt namn på kort och paket. För ett par år sedan insåg jag att nog borde införskaffa mig ett par egna julklappar att ge bort. Olyckligt nog så kom inte den här insikten till mig förrän den bara några dagar innan julafton.


Hur det gick till vet jag inte men den 23:e satt jag där med ett bord fullt av inslagna julklappar. Julafton kom och gick och i mellandagarna såg jag att e-shopen där jag handlat alltihop hade en tävling där du kunde vinna tillbaka hela köpesumman. Sagt och gjort, jag anmälde mig och jag vann. Free presents for all! Kolla in Coolstuff.se för ett par klockrena julklappar. Massor av roliga grejer och snabba leveranser, en och annan julklapp kommer jag förmodligen att köpa själv där men vad det är kan jag inte avslöja då det finns risk att julklappens mottagare läser den här bloggen. ;)

Har man en förkärlek för HDR-fotografering eller kanske känner någon som har det kan det vara läge att slå till på Oloneo PhotoEngine som just nu och fram till den 9:e december har en rabatt på 40% – endast 5 dagar kvar. För att kunna utnyttja rabatten måste du ange  koden AUTUMN2014EU562. Titta in på Oloneo.com för mer information om programmet.

Oloneo PhotoEngine

€149.00 €89.00 only (VAT included)

a 40% saving!

Coupon code: AUTUMN2014EU562
Offer ends on December 9, 2014

Jag har testat att gå igenom ett par gamla HDR-bilder som jag tidigare behandlat med PhotoMatix Pro vilket är och har varit mitt förstahandsval vid efterbehandling av HDR-bilder. Resultatet är jag överlag nöjd även om det finns vissa saker jag stör mig på. Gränssnittet i programmet kan man jobba lite på, det är inte helt glasklart vad man ska göra när man väl har startat upp programmet.

Kofsa Nabbe i Solnedgången

Har du många handhållna bilder är autojusteringen inte alls på samma nivå som PhotoMatix Pro. Jämfört med det senare programmet har Oloneo ett ganska stort kliv att ta för att komma ikapp. Fotar du överlag med stativ är detta inget problem du kommer råka ut för.

Ett annat tips är Moderskeppet.se och deras Guldabonnemang. Otroliga mängder kurser, information och kunskap ett par knapptryck iväg.

För den som redan har allt när det kommer till materiella ting kan du fortfarande ge bort något även fast det inte går att ta på det. Eller varför inte ge en julklapp till dig själv? Du kanske bloggar på en gratisportal utan någon vidare kontroll över utseende, reklam eller något annat som du stör dig på? Eller så kanske du redan har en välbesökt blogg och vill göra ett försök att tjäna lite pengar på ditt bloggande och din gratislösning går inte med på det. Då är en egen hemsida ett måste. Nuförtiden handlar det bara om ett par minuter för att sätta upp en färdig WordPress-installation och börja blogga.

Min blogg ligger på Binero.se men det finns många olika alternativ. One.com är ett av dessa, Loopia är ett annat liksom Ballou.se. Kika runt lite innan du bestämmer dig. Alla sidor har för och nackdelar och det skadar inte att jämföra både en och två gånger.

Dela:

Ett svar på “Julklappstips 2014”

Tack för att du kommenterar!