Tågspår HDR Mörrum

Uppdaterad 23 september, 2016

HDR foto av tågspår är lite utav en utmaning. Det är väl värt mödan då motivet oftast ger en spännande bild som automatiskt leder betraktaren bort mot tågspåren långt bort mot horisonten.

Man behöver eller bör inte alltid leda blicken mot bildens mittpunkt, tredjedelsregeln kan fungera lika bra på dessa sorters foton.

Ett varningen ord bör utfärdas. Vet du inte med största möjliga säkerhet att tågspåret är otrafikerat bör du se till att inte helt sväva bort i din kreativa process. Det finns få saker som är obekvämare att bli påkörd av än ett tåg.

Järnvägsspår Mörrum

Järnvägsövergång Mörrum

Järnvägsspår Mörrum

Tågspåret på bilderna ovan är tagna i Mörrum alldeles intill en övergång för gående. Jag såg till att inga tåg var i sikte. Efter att ha lagt örat mot rälsen i sann vilda western-andra slängde jag mig ner på spåret och knäppte av bilderna. Ett hastigt påkommande regn färgade molnen gråa åt ena hållet medan solen fortfarande sken åt andra hållet.

Tänker du prova själv rekommenderar jag en medhjälpare som kan se till att pocka på din uppmärksamhet om ett tåg börjar närma sig. Är du inte begåvad med en dylik bör du åtminstone se till att du har en tågtidtabell i närheten.

Tack för att du delar!

Tack för att du kommenterar!