Sölvesborgsbron – Europas längsta gångbro

Sölvesborgsbron - Europas längsta gångbro - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 17 april, 2017

I en grannstad inte alls långt från där jag bor finns det en bro. Det finns broar i många städer men just den här bron är lite speciell. Här kör varken bilar, bussar eller motorcyklar. I Sölvesborg ligger nämligen Europas längsta gång- och cykelbro och den löper över Sölvesborgsviken där den förbinder Havsudden i Sölvesborg med stadsdelen Ljungaviken.

För ett par år sedan hade jag vägarna förbi Sölvesborgsbron och stannade till för att kika på bron. Vädret den gången lämnade en del övrigt att önska men jag kom hem med ett par bilder på kamerans minneskort ändå.

Den här gången gick det lite bättre, solen strålade varmt innan den gick ner helt och hållet bakom trädtopparna. Fortsätt läsa ”Sölvesborgsbron – Europas längsta gångbro”

Båtvraket i Valjeviken

Båtvrak Valjeviken Sölvesborg - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 17 april, 2017

Ett vackert båtvrak står ensamt och övergivet längs med en liten stenpir i vackra Valjeviken utanför Sölvesborg. Hur det har kommit dit och varför det står kvar där hittar jag inte särskilt mycket information om. En fotograferande vän tipsade mig om vraket via Instagram och efter lite sökande på nätet trodde jag mig ha hittat platsen där båten stod.

Fotobloggarna.se hittade jag fler bilder från båten tagna för bara ett par månader sedan och jag passade på att fråga en av fotograferna bakom sidan om en vägbeskrivning. Han svarade väldigt snabbt och nu var min nyfikenhet väckt – det fanns inget annat att göra än att bege sig iväg. Fortsätt läsa ”Båtvraket i Valjeviken”

Sölvesborgsbron

Sölvesborgsbron i solnedgången. Foto av Sölvesborgsbron med lång slutartid strax innan solen går ner.

Uppdaterad 23 september, 2016

Det finns många sätt och webbplatser att samla alla sina foton på, personligen förlitar jag mig väldigt mycket på Flickr där man får hela 1 TB lagringsutrymme i basversionen. Google Photos är en annan liknande tjänst som jag använt för alla tusentals mobilbilder jag har en förmåga att knäppa i tid och otid och som jag kommer kika lite närmare på det då de utlovar obegränsat utrymme (för bilder upp till 16 megapixel)  men det är långt kvar till jag kommer i närheten av mina 1TB.

Det mesta jag fotar hamnar förr eller senare på Flickr om jag bedömer bilderna värdiga, är jag väldigt nöjd händer det att jag lägger upp dom på 500px också. De flesta brukar även landa på YouPic. Igår satt jag och kikade runt lite på YouPic och fick för mig att söka på ”Karlshamn” då många av mina bilder är taggade med just Karlshamn. Där hittade jag en annan fotografs bilder och bland dessa fanns det ett foto på Sölvesborgsbron. Fortsätt läsa ”Sölvesborgsbron”