Vid kusten tidvis friskt

Vid kusten tidvis friskt - Ludwig Sörmlind

Väderleksrapporterna skvallrar om kalla vindar med både regn, blåst och en och annan åskknall. Den tryckande sommarvärmen som inbjuder till lata dagar på altanen eller badstranden har inte riktigt kommit för att stanna trots att vi börjar närma oss augusti.

Det här med semester kan vara känsligt. Tidigare kollegor och arbetskamrater som sysselsätter sig i huvudsak inom industrin får allt som oftast inte välja sin semester. De är lediga när fabriken de står på stänger för lite service och underhåll medan andra alternerar mellan tidig och sen semester.

Långtidsledigt

För egen del är det här året då jag för första gången provar på att ha fyra veckors sammanhängande semester. Annars brukar jag som mest sträcka mig till 3 veckor med resterande dagar utspridda lite här och där mellan augusti och julafton. Fortsätt läsa ”Vid kusten tidvis friskt”

Matvik i dimman

Uppdaterad 17 april, 2017

Lördagens soluppgång lämnade en del övrigt att önska då solen, trots tappra försök, inte mäktade med att tränga igenom den tjocka dimman. Jag bestämde mig för att stanna hemma och njuta av en god kopp kaffe och en härlig frukost istället för att stå och frysa vid någon kall havsvik.

När det började närma sig eftermiddag verkade det som om dimman lagt sig ännu tätare och jag kunde inte längre hålla mig från att dra på mig ytterkläderna och bege mig ut i vinterkylan.

Mitt första mål fick bli centrala Karlshamn för att se om dimman låg lika tät där men efter den obligatoriska rundan runt Vägga såg jag helt plötsligt att solen glimtade igenom molnen och jag bestämde mig raskt för att låta stadsbilderna vara och istället satte jag kurs mot vackra Matvik där jag trots att jag bott i Blekinge i över 10 år inte varit allt för många gånger.

Väl på plats insåg jag att det här nog var ett ganska bra val och det dröjde inte många minuter innan jag knäppt av min första bild som jag var nöjd med. Fortsätt läsa ”Matvik i dimman”