Foto Karlshamn – Kofsa blev årets första träff

Kofsa Nabbe med Foto Karlshamn - Ludwig Sörmlind

Uppdaterad 29 april, 2017

Ett säkert vårtecken är när medlemmar i landets alla fotoklubbar hänger in vinterkläderna i garderoben, dammar av kameror och objektiv samt sätter kamerabatterierna på laddning.

Foto Karlshamn stämde till träff via Facebook och jag tvekade in i det sista på grund av det dåliga vädret. Regn, rusk och kyla har även det sin plats i tillvaron men just den här dagen var jag inte särskilt sugen på att smyga omkring i snålblåst på såphala klippor i mina sladdriga kängor.

Kofsa och det dåliga vädret

På förmiddagen samma dag som fototräffen skulle gå av stapeln såg det ut att vända en aning. Regnet upphörde och till slut visade väderprognosen en försiktig liten sol bakom ett litet moln och jag bestämde mig för att åka dit. Fortsätt läsa ”Foto Karlshamn – Kofsa blev årets första träff”

Panorama vinterlandskap Kofsa

Uppdaterad 4 oktober, 2016

Dagarna och veckorna som har passerat har bjudit på klara nätter och många minusgrader. Isarna har börjat lägga sig även nere i södra Sverige och här kommer en bild från förra helgen. Är du en någorlunda frekvent besökare av den här bloggen så kommer du känna igen fotoplatsen. Alla har vi våra favoritplatser och det här är en av mina.

Kofsa Friluftsområde är platsen där fotot är taget och det har blivit något utav ett smultronställe för mig. Under sommarmånaderna har man ofta sällskap av badande ungdomar eller kärleksfulla par som har picknick på de varma klipphällarna.

Kalla lördagseftermiddagar i januari är området inte lika välbefolkat. Fotot är taget alldeles intill vattenbrynet och vattnet stod väldigt lågt så jag kunde ta mig torrskodd till en liten stenpir som sträckte sig ut mot det öppna havet.

Havet låg fortfarande öppet även om ett par tunna isflak låg och skavde mot varandra i de lugna vågorna. Ett par dagars minusgrader hade kanske gjort isen så tjock att man kunnat gå på den. Läs vidare för att se hur många exponeringar jag använde mig utav. Fortsätt läsa ”Panorama vinterlandskap Kofsa”

Solnedgångar, solnedgångar överallt

Uppdaterad 23 september, 2016

Sommaren har äntligen kommit hit. Det är inte längre förenat med livsfara att bege sig utanför huset utan vinterjackan och framförallt är det ljust länge på kvällen. Håll i er dock för vi vet alla att det inte varar för evigt, varje dag efter sommarsolståndet är kortare än dess föregångare och snart sitter vi återigen i vårt svenska vintermörker och längtar till sommarens glassar och sand i objektiven.

Här kommer därför ytterligare en solnedgång från Kofsa Nabbe. Själva fotoplatsen är misstänkt lik de tidigare men det skiljer faktiskt ett par meter i verkligheten. Detta är taget så långt ut jag kunde komma mot havet utan risk för att falla i.

De tre små pinnarna i bakgrunden är inte pinnar utan stora ståtliga vindkraftverk. Dessa vindkraftverk håller hus ute på Gunnön, ni som känner till den Blekingska geografin vet förmodligen precis vad och var jag menar. För ni som inte är det bifogar jag följande karta.

Om själva fotot är inte så mycket att säga. Tagen strax innan solnedgången. 5 exponeringar med 2 EV mellan varje. Redigerad i Lightroom och Photoshop CC 2015.

Yet another Kofsa Nabbe Sunset

Den sedvanliga kartan kommer här. Som vanligt kan man klicka på bilderna för att ta sig vidare till min Flickr där ni kan beskåda många fler av mina bilder. Trycker ni på kartan kommer en större version upp där ni lättare kan lokalisera er.

Stormig kustremsa med långa slutartider

Uppdaterad 23 april, 2017

Ni som varit här förut minns kanske att jag som hastigast skrev något om hemmagjorda gråfilter, hur jag tillverkade dom och framförallt hur bilderna blev. Häromdagen lockade Blekinges blåsiga kustremsa mycket mer än adventsstakar och myspys hemma i soffan.

Istället för att sitta i soffan och äta pepparkakor och lukta på glöggen tog jag vinterjackan och for iväg till ett av mina smultronställen i Sveriges Trädgård Blekinge – platsen jag valde blev Kofsa Friluftsområde.

För den återkommande besökaren av den här fotobloggen så är kanske namnet bekant. Hit åker jag ofta och det passar lika bra att åka hit under brinnande solnedgång som mitt på dagen. Området är otroligt vackert och du hittar alltid något att rikta kameran mot.

Det var ganska blåsigt vilket gjorde att mitt gråfilter ganska snabbt fylldes av små vattendroppar från vågorna. Då de hemmagjorda filtren blev ganska repkänsliga krävdes en varlig hand för att torka av dom utan att repa dom alldeles fullständigt. Fortsätt läsa ”Stormig kustremsa med långa slutartider”